Fattiga riddare med Pågens gifflar!

Gammal klassiker i ny tappning. Stekt vetebröd rullat i kanel och socker med syrliga varma äpplen och vaniljglass. Kul och annorlunda dessert som går snabbt att göra och det här är verkligen gott! En giffel per portion är alldeles lämpligt och jag tycker nästan det är godare med Pågens vaniljgifflar men det fungerar förstås lika bra med kanelgifflar också.

20160410_130701

Fattiga riddare på Gifflar

1 påse Pågens Gifflar
1 dl mjölk
1 dl mjöl
1 ägg
Kanel och socker

Gör så här:

Vispa i hop mjölk och mjöl, låt svälla en halvtimme tillsätt sedan ägget. Vänd gifflarna i smeten och stek dem i smör i stekpanna tills de blivit gyllenbruna. Vänd de varma gifflarna i kanel och socker. Bjud stekta syrliga äpplen och vaniljglass till.

Leave a Reply