Maräng med lemoncurdgrädde och passionsfrukt

Supergod enkel dessert som både är gluten och laktosfri

Maräng med lemoncurdgrädde och passionsfrukt  8 port.

Ingredienser maräng:

3 dl florsocker
3 äggvitor

(Alternativt färdiga maränger)

Gör så här: Sätt ugnen på 125 grader. Blanda florsocker och äggvitor gärna i en rostfri bunke. Vispa pösigt över sjudande vattenbad, se till att skålen passar i kastrullen så att inte ångan sipprar upp. När massan blivit fast efter ca 10 minuter ta bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten är helt fast. Spritsa platta maränger ca 10 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. När marängerna inte känns kladdiga på undersidan är de klara.

Garnering:

2 ½ grädde (alt laktosfri grädde)
1 dl lemoncurd (kontrollera ingrediensförteckningen för laktosfri)
300 g jordgubbar
4 passionsfrukter
1 kruka mynta

Gör så här: Vispa grädden och vänd ner lemoncurden. Dela jordgubbarna i 4 bitar, dela och gröp ur passionsfrukten. Toppa marängerna med grädde, jordgubbar, passionsfrukt och mynta kvistar.

 

20150604_162136

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply